Avrundar denna fina
söndag (tidigt gympass på Sturebadet, ny scrapbook inhandlad, afternoon tea
med finaste vännen och lite jobb uträttat) med en av mina absoluta
favoriträtter – grön ärtsoppa med riven parmesan. Underbart gott! Den ligger på gränsen för vad min LCHF-kost tillåter (under 10 % kolhydrater), men känns helt ok en dag som denna. Här kommer receptet – laga och njut!
Världens godast gröna ärtsoppa (ca 4 portioner)
500 gram frysta gröna ärtor
2 medelstora gula lökar
6 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning (eller grönsaksbuljong om du inte har något annat)
flingsalt
vitpeppar
olivolja
parmesanost
Hacka lökarna och stek dem sedan i en kastrull tillsammans med olivolja.
När löken mjuknat tillsätter du grädden och sedan ärtorna tillsammans med buljongtärningen.
Koka upp i ca 3 minuter och rör samtidigt i kastrullen.
Låt det svalna en aning och ta sedan en mixerstav och mixa soppan tills den blir helt slät.
Tillsätt vitpeppar, men bara lite, ca 1/2-1 kryddmått
Värm soppan igen och smaka av med flingsalt. Själv använder jag ganska mycket salt för att få rätt smak. Tillsätt även extra kycklingbuljong om du tycker att det behövs.
2 medelstora gula lökar
6 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning (eller grönsaksbuljong om du inte har något annat)
flingsalt
vitpeppar
olivolja
parmesanost
Hacka lökarna och stek dem sedan i en kastrull tillsammans med olivolja.
När löken mjuknat tillsätter du grädden och sedan ärtorna tillsammans med buljongtärningen.
Koka upp i ca 3 minuter och rör samtidigt i kastrullen.
Låt det svalna en aning och ta sedan en mixerstav och mixa soppan tills den blir helt slät.
Tillsätt vitpeppar, men bara lite, ca 1/2-1 kryddmått
Värm soppan igen och smaka av med flingsalt. Själv använder jag ganska mycket salt för att få rätt smak. Tillsätt även extra kycklingbuljong om du tycker att det behövs.
Häll upp i skålar och hyvla parmesan över soppan.
Klar att äta!
Klar att äta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar