Jag är ungefär lika besatt av att resa som att upptäcka nya restauranger. Någon gång ska jag skriva ett blogginlägg om mina absoluta favoritrestauranger i världen… när jag får tid. Jag är framme i NYC nu.
För flera månader sedan
hittade jag den här fantastiska desserten på nätet och såg att den serverades
på Mario Batali’s italienska underbara Babbo i West Village. Jag blev besatt, prickade
in den i kalendern och självklart drog vi dit första kvällen då jag landade i
New York. Babbo är en sådan där äkta italienare med enkla, distinkta smaker där
råvarorna står i centrum och ”less is more”. Jag började med prosciutto,
fortsatte med hummerpasta, smakade lite av mitt sällskaps kanin i
morotsvinägrett (vi var sammanlagt sex personer runt ett bord fyllt till
brädden med maträtter) och avslutade med den där underbara pistage och
chokladsemifreddon. Mjuk marshmallow, smält choklad av bästa sort och
grovhackade pistagenötter smälte i munnen på mig.
Att återvända till New York
är som att återvända till en sängkamrat som du inte kan få nog av. Det är som
en drog som ger dig världens kick gång på gång på gång...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar