söndag 20 november 2011

This is me!

Ny blogg och en nystart! För artighetens skull, och för att ni ska känna er välkomna, har jag satt ihop en kort presentation om mig själv:

Jag har bloggat i sammanlagt sex år. Den här bloggen kommer att handla om mitt liv som PR-konsult på en PR-byrå i Stockholm och om mina andra intressen utöver min karriär; design, mode, inredning och resor. Det som skiljer mina tidigare bloggar från den här är att jag nu har valt att inte vara för privat (alltså inga porträttbilder på mig själv, inga namn på företagen jag jobbar/jobbat för och ingen för- OCH efternamnspubliceringar av mina vänners namn), men jag lovar att det ändå inte kommer att bli tråkigt!

Jag har varit bosatt utomlands under stora delar av mitt vuxna liv, bland annat i New York, London och Hongkong. Jag flyttade tillbaka till Sverige för ca 1,5 år sedan och bor numera i central Stockholm.
Tre underbara städer som jag har haft privilegiet att bo i; London, Hongkong, New York

Jag har alltid älskat att jobba och har alltid varit väldigt fokuserad på jobb och karriär. Mitt yrke är fortfarande en stor del av mitt liv och jag tror verkligen på devisen “Choose a job you love and you will never have to work a day in your life!”.
Mina absolut viktigaste prylar på jobbet; mobilen, penna, anteckningsblock och laptop. Can't live without them!

Mina vänner är en brokig blandning av vackra, spännande, ärliga och intressanta människor från alla möjliga platser i världen. Mina närmaste vänner i Stockholm (som kan komma att figurera här i bloggen) är Danielle, Sophie, Viktoria, Max och Richard. Vi är alla mycket intensiva och sociala med många järn i elden och våra gemensamma favoritsysselsättningar är ivriga dialoger, långa bruncher, halvspontana weekendresor och kramar.
Bruncher är livsviktiga för mig och mina vänners överlevnad. LCHF existerar helt enkelt inte på söndagar mellan kl.10-16. 

Jag är väldigt intresserad av design i alla former, framför allt inredning, mode (och kanske lite arkitektur). Jag tror på att investera i fina, välgjorde möbler (och för den delen även plagg, tallrikar, skor, glas, väskor m.m.) av bra designers. Därför samlar jag på vissa mode- och inredningsdesigners och ser det som en framtida investering. Men mer om det någon annan gång.
Philippe Starck är en av mina absoluta favoritdesigners.
Jag tycker att hans Privè Collection för Cassina är bland den bästa möbeldesign som någonsin gjorts. 

Annars är en av mina största fritidssysselsättningar att besöka och upptäcka nya restauranger. Många kanske ser detta som ett lite slöare alternativ till en riktig fritidssysselsättning (som t.ex. tennis, språkkurser, klättring eller drejning) men för mig är det en bra och viktig sysselsättning som gör mig glad. Favoriten i Stockholm är för tillfället Lydmars (älskar deras råbiff). En av mina favoritstäder i världen, enbart för restaurangernas skull, är Singapore. En annars ganska tråkig stad men med fantastisk cuisine. Mina Singapore-favoriter är BLU och Straits Kitchen.

Jag älskar att resa och försöker göra det så ofta jag kan. Ibland handlar det bara om att rymma iväg någonstans över en weekend, men ibland vill jag åka rakt över halva jordklotet för att kliva av planet och kliva in i en annan värld. Jag älskar storstäder och mina favoriter är New York, Paris, Hongkong och Budapest. Men jag gillar även ”små pärlor” som Cannes, Forte dei Marmi och Capri.
Finfin weekend i Budapest tillsammans med Viktoria och Sophie i våras.
För övrigt tycker jag mycket om solsken, attraktionslagen, årstiderna, hudlotion, böcker, vita liljor, manikyr, vackra människor och mjuka mattor.
Välkommen in i mitt liv! x

2 kommentarer:

  1. jag har planer på att flytta utomlands (helst till USA) och jobba ett tag men det verkar ju så svårt med visum. kanske får börja med europa och sedan gå vidare. vore kul om du kunde skriva mer om när du flyttade och hur du bar dig åt.

    SvaraRadera