fredag 1 mars 2013

Tonfisk on the go – LCHF stylee!




Fortsätter i samma anda med fler enkla LCHF-recept som man kan slänga ihop snabbt och enkelt. Eftersom det börjar bli lite varmare ute nu så tycker jag inte att all mat behöver vara varm och tillagad längre, så här kommer ett recept på en enkel tonfiskröra. Jag brukar äta den till lunch serverad i en mogen avokado och det smakar helt underbart!

Ingredienser (ca 3 personer)
1 ägg
2 burkar tonfisk i olja
1 burk ekologisk crème fraîche (fetthalt 34%)
2 matskedar ekologisk majonnäs
ca 10 st cornichoner
3 matskedar kapris
1/2 burk caviar röd stenbitsrom
1/2 rödlök
salt
grovmalen svartpeppar
ev. 1 lite citron om du känner för det
3 avokadon

Gör så här:
Koka ägget i 10 minuter.
Finhacka rödlöken och cornichonerna och lägg dem i en skål.
Blanda i alla andra ingredienserna och rör om ordentligt.
Smaka av med salt och peppar.
Pressa lite citron över och rör om igen.
Dela avokadon, låt köttet sitta kvar i skalen och skär rutor i köttet så att det blir lättare att gröpa ur då man äter.
Varsågod att servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar